Министър Красен Кралев посети Русенска област

Министър Красен Кралев посети Русенска област

Министърът младежта и спорта Красен Кралев инспектира ремонтните дейности на ключови за областта спортни обекти. По време на визитата си в Русе той беше придружаван от народния представител Светлана Ангелова, заместник – областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов. Сред обектите, които бяха инспектирани, са залата за вдигане на тежести, намираща се в спортен комплекс „Ялта“, както и залата по бокс, която се помещава в бившата Професионална гимназия по зърнопреработвателни и хранителни технологии „Проф.Д-р Асен Златаров“. Към момента всички дейности вървят по план и в най-скоро време двете зали ще бъдат изцяло обновени и ще заработят. Съответно от страна на Министерството на младежта и спорта за реконструкцията на тежкоатлетическата зала са вложени 110 000 лева, а  в боксовата зала са инвестирани 260 000 лв.

Министър Кралев отговаря и на журналистически въпроси. От информацията, която той представи стана ясно, че вече има разработен план по седмици за възобновяване тренировките и практикуването на всички видове спорт в страната. Разбира се, това ще стане едва след одобрение от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и след като институциите бъдат сигурни, че пикът на заболяването е отминал. Също така той обяви, че за догодина се предвижда двойно увеличаване на бюджета за спортните клубове в България.

Министърът на младежта и спорта сподели още, че по-рано през деня заедно с народния представител Пламен Нунев и кмета на Бяла Димитър Славов са се запознали с хода на ремонтните дейности на тамошната многофункционална спортна зала. Тя е предвидена за практикуване на всички видове спорт на закрито, като същевременно отговаря на най-високите световни изисквания. Нейната застроена площ е 1500 кв.м., а височината й е 15 м. Общата стойност на проекта е приблизително 3 милиона лева, като 1.8 милиона са осигурени от държавния бюджет, а останалите 1.2 млн. лв. са от бюджета на Общината.

В кв. „Гара Бяла“ министър Кралев разгледа новостроящия се културен център, в който е отредено място за музей на восъчните фигури, арт кафе, изложбена зала и туристически информационен център, разказа кметът Димитър Славов.

Министърът проведе работни срещи с директора на Спортното училище в Русе Деница Великова, с директора на Ученическата спортна школа Мая Петрова и с представителя на Министерството на спорта за област Русе Елеонора Гурбанова.

Сподели:

Още новини от деня