Министър – председателят Бойко Борисов: В реално време той менеше адресите си на територията на три провинции

В реално време той менеше адресите си на територията на три провинции и трябваше да бъде задържан, заяви сега по време на брифинг в Министерски съвет сега министър – председателят Бойко Борисов. Лицето ще бъде разпитано от немски съд, като резултатите от ДНК – експертизите ще бъдат предоставени там. Г-н Борисов отправи благодарности към служителите на МВР, прокурори и съдии, Института по психология на МВР. Той потвърди обещанието си за заделените пари за Института по криминалистика, за да се обнови техниката там. При настоящата са били необходими повече от 24 часа, за да се изготвят ДНК – профилите. Министър – председателят изказа благодарност към всички нещатни сътрудничи и граждани, оказали помощ в разследването до момента. Специална благодарност имаше и за ръководителите на трите федерални провинции.

Бойко Борисов отправи апел към разследващите журналисти във връзка с натиска през последните няколко дни към разследващите да имат търпение, за да не се укрият вещи и др.

Министър – председателят отправи критика към някои българи, направили през последните дни така, че за страната да се говори като за Малта или Словакия.

„Българи направиха така, че очерниха държавата си по брутален и гаден начин. Да се радват, че България е очернена. В рамките на 3 дни прочетох чудовищна информация за България, и нито едно вярно. Разни политици се скъсаха да изпращат мейли в Брюксел какво се случва в България. Разсипаха ни от туитъри. Нима това не се случва в други държави? Аз доста си промених мнението и за кандидата… ще имаме много сериозен разговор с ЕНП, като отидем там“, заяви той.

Сподели: