Министър - председателят Б. Борисов посети Русе

Министър – председателят Б. Борисов посети Русе

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заедно с председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев, областния управител Галин Григоров, неговите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов, както и с кмета Пламен Стоилов инспектираха част от реализираните инфраструктурни обекти на територията на града.

Първоначално премиерът посети професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”, където се запозна с преподавателите, а също така имаше възможността да се огледа в уникално венецианско огледало.

Веднага след това той инспектира напредъка по строителните дейности, свързани с изграждането на новия речен кей. Същевременно премиерът отговори и на множество журналистически въпроси относно перспективите пред бъдещото развитие на Русе и региона.

В програмата си министър-председателят беше предвидил и посещение на СУ „Христо Ботев“, където текат усилени ремонтни дейности по проект „Ремонт на пет общински учебни заведения в гр. Русе, включително прилежащите им дворни пространства“.

Премиерът Борисов продължава обиколката си из региона, като следобед той ще се срещне с ръководството на Община Бяла, където ще бъде открито напълно реновирано училище.

Сподели: