Мирно бдение - протест на мотористи ще се състои на 25 септември в Русе

Мирно бдение – протест на мотористи ще се състои на 25 септември в Русе

Монументът „В името на живота и полет към безкрая“ в гр. Варна е постоянно оцветен в червено и оповестява за поредната смърт на някой наш брат, приятел, съратник, български мотоциклетист. Убиват ни по пътищата на България, а извършителите на тези престъпления, „нашите убийци“, остават ненаказани и се измъкват от правосъдието по един или друг начин. До кога?


Нека и тази година се съберем, да склоним глава и да отдадем почитта си към тези, които вече ги няма сред нас. Нека и тази година засвидетелстваме съпричастността си към тези наши братя и сестри, които пострадаха от поредното „ Не те видях…“. Но нека тази година най-после НИ ВИДЯТ И ЧУЯТ и покажем, че НИЕ НЕ СМЕ НИКОИ!!!


И ние сме граждани на България. И ние освен задължения имаме и права. Като НАЙ-ВАЖНОТО от тях е ПРАВОТО НА ЖИВОТ !


Русенското мото общество кани всички мотористи и не-мотористи на мирно мото бдение-протест, което ще се проведе на 25.09.2021г., с което да привлечем вниманието на всички български институции, които могат да дадат отговор на въпросът: „До кога ще ни убиват без време и няма да има наказания за извършителите?“.

Бдението включва :


10:30 – отслужване на панихида в памет на всички загинали мотористи в църква „ Св. Троица“
17:30 часа – мото обиколка на гр. Русе по маршрут: ДЗС(картинг писта Русе) – Е70 – бул. „Христо Ботев“ – бул. „Цар Освободител“ – ул. „Борисова“ – бул. „Генерал Скобелев“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Свети Наум“ – ул. „Плиска“ – бул. „Тутракан“ – кръгово движение пред ГКПП „Дунав мост“.


18:30 – кръговото пред ГКПП „Дунав мост“ – мирно мото бдение

Приятели, всеки от нас е загубил близък. Продължаваме да губим близки, а виновниците (или убийците) на нашите колеги продължават да живеят ненаказани.


Нека покажем на цялата общественост, че ние не сме „донори“, „джигити“, „хулигани“, НИЕ НЕ СМЕ „НИКОИ“!!! Заедно сме силни и искаме бъдем чути!

Сподели: