Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха големи количества „маркови" стоки

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха големи количества „маркови“ стоки

Митнически служители от ТД Митница Русе откриха големи количества „маркови“ стоки при три отделни проверки на два автобуса с пътници и един товарен автомобил. Превозните средства са спрени в близост до Дунав мост – Русе и до Дунав мост – Видин на излизане на от страната. Иззети са общо 8650 артикула, сред които 5127 облекла, 2413 парфюма, 175 чифта спортни обувки и 935 чанти, всички с обозначения на световни марки.

Автобусите с чужда регистрация са превозвали пътници от Турция за Румъния през България. В района на ГКПП Дунав мост – Русе са селектирани за щателни митнически проверки.

На 24.09.2023 г. митническите служители откриват в багажа на един от пътниците в проверявания автобус 1044 чифта чорапи и 165 блузи, шалове, спортни комплекти. За стоките не са представени документи за закупуването им или за въвеждането им на територията на България и ЕС. На нарушителя – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

При друга проверка на автобус в багажа на член от екипажа са открити недекларирани 608 парфюма, 218 зимни елеци, блузи и спортни комплекти и 175 чифта спортни обувки.

Над 5700 облекла, парфюми и чанти са задържани след щателна митническа проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Видин. Влекач с полуремарке с българска регистрация пристига на пункта на 21.09.2023 г. Водачът – български гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от България за Германия. В хода на проверката, в товарното помещение сред декларираната стока са открити 3700 блузи, 1085 парфюма и 935 чанти, всички с лога на известни марки.

Стоките са задържани. В съответствие с Регламент (ЕС) №608/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на правата върху интелектуалната собственост за случаите се уведомяват притежателите на съответните търговски марки.

/снимката на Агенция „Митници“ е илюстративна/

Сподели: