Михаил Дамянов Зле опазено момиче

Михаил Дамянов: Марцелина е една от моите любими роли, най вече поради това, че дава огромни възможности за импровизация

“Марцелина е една от моите любими роли, най вече поради това, че дава огромни възможности за импровизация. Изграждането на един такъв образ е съвкупност от много елементи. От една страна това е работата с хореографа и репетиторите, от друга, това което можеш да „откраднеш“ от някой друг, пресъздал тази роля.

Най-приятното за мен е, че винаги имам възможността да изляза от рамките и да добавя нещо ново, с което всяко следващо представление да е различно.

На Марцелина обаче не бива да се гледа само като на забавен, смешен герой. Поуките могат да бъдат много!

В края на спектакъла тя разбира, че на първо място не са парите, както е смятала, а щастието на най-близкия ѝ човек. Защото без парите се живее трудно, но без щастие и близост с любими хора животът е бреме.

И важното е не какво имаш, а кого имаш!

И ако дори само един човек в залата осъзнае това, тръгвайки си след спектакъла, нищо не е било напразно.

В края, но не и по значимост, искам да отбележа, че това бе последният голям спектакъл, който постави за нас госпожа Марияна Захариева. Нищо от него нямаше да е същото без нейния неуморен труд. Тя никога няма да бъде забравена и винаги ще сме ѝ безкрайно благодарни за всичко, което е направила за нас!”

Това сподели развълнуван Михаил Дамянов дни преди спектакъла на “Зле опазеното момиче”!

Не пропускайте да го видите като Марцелина в най-стария европейски балет, достигнал до наши дни, на 7 март, вторник, от 19 часа, на Голямата сцена в Доходното здание!

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: