темида съд дело

Млада шофьорка ще бъде съдена за причиняване смъртта на 90 – годишна в Борово

На 10 октомври 2017 г., около 9 часа в РУ – Бяла е постъпил сигнал за пътен инцидент на ул. Гео Милев в гр. Борово. На местопроизшествието е изпратен екип на РУ – Бяла и при извършения оглед на място се е установило, че товарен автомобил марка „Дайхатсу“, управляван от Н. Г. на 19 г., при движение по улицата в посока кръстовище с ул. Кооперативна, на около 5 метра от кръстовището, е ударил преминаваща пешеходка – Т. Н. на 90 г. При удара жената е пострадала с фрактура на главата. Настанена е в УМБАЛ – Русе. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна. Причините за ПТП са в процес на изясняване. Заведено е досъдебно производство.

Делото, което ще гледана 16 септември Окръжен съд – Русе, е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе против Н. Г., който е обвинен в това, че на 10.10.2017 г. в гр. Борово при управление на МПС-т.а. „Дайхатсу Фероза“ нарушил правилата за движение по пътищата:

– чл.20, ал.2 ЗДвП: Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране на скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.

и по непредпазливост причинил смъртта на Т. Н. – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“ вр. чл. 342, ал. 1 НК.

Сподели: