Младежите от ВМРО-Русе и Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ изгориха Ньойския договор

Младежите от ВМРО-Русе и Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ изгориха Ньойския договор

По случай 101 години от подписването на Ньойския договор представители на ВМРО-Русе припомниха, че „Нищо не е забравено, нищо не е простено!“ Заради усложнената епидемиологична обстановка не се проведе традиционното факелно шествие, споделя народният представител от „Обединени патриоти“ в 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов.

Ньойският договор води до национална катастрофа, която поражда дълбока криза в българското общество. Наследниците на сръбските окупатори и югославските комунисти, невинно определяни днес като „дълбоката държава“, продължават да разделят и противопоставят българи срещу българи. Това не може да бъде забравено. Това не може да остане непоправено.

Днес представители на Организацията отбелязаха тази мрачна за България годишнина на различни места.

Народният представител от ВМРО – Искрен Веселинов се включи с декларация, която се изчете от трибуната на Народното събрание. Областният управител Галин Григоров поднесе венец при паметната плоча поставена от воеводите при бившите казарми на Пети пехотен дунавски полк. Там той заяви:

„Позор, унижение, безгранична болка – това е Ньойският договор за България! Не може да забравим огорчението, по-страшно от екзекуция! Това парче хартия разделя роднини, семейства, къщи, дворове, дори гробове… Макар и позор този ден трябва да бъде помнен от нас и идните поколения, защото не може да толерираме повече антибългарската политика! Нито веднъж не е пленявано родно знаме, а биваме обречени по един безпрецедентен и безцеремонен начин!

Не на антибългарщината, ние имаме достойнство и ще го отстояваме!
Председателят на групата общински съветници през деня положи венец в памет на загиналите за национално Обединение при Паметника на Свободата.

Младежите от ВМРО-Русе и Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ в навечерието на 27 ноември спазвайки противоепидемичните мерки припомниха на русенци годишнината с факелна стража и изгарянето на договора пред клуба на ВМРО-Русе, а областният организатор на ВМРО поднесе цветя при Паметника на Свободата. Той припомни, че:

„Великите сили запазиха балканското статукво за сметка на българите. Реанимирането на Югославия под формата на комунистическа федерация доведе до създаването на Народна република Македония на антибългарска основа. Наследниците на сръбските окупатори и югославските комунисти, невинно определяни днес като „дълбоката държава“, продължават да разделят и противопоставят българи срещу българи.

Това не може да бъде забравено. Това не може да остане непоправено.“

Сподели: