Младежи отново заснети да драскат в подлеза на кръговото в Русе

Младежи отново заснети да драскат в подлеза на кръговото в Русе

Охранителните камери на Община Русе заснеха нова вандалска проява, извършена от група тийнейджъри вчера вечерта в подлеза на Кръговото кръстовище при бул. „Скобелев“ и бул. „Липник“. Виждат се лицата на извършителите, които след като надраскват стената, се снимат в огледалото на подлеза, а след това отново драскат по стената зад него със спрей. Тяхната самоличност предстои да бъде установена от органите на реда.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов редовно сезира писмено институциите, които отговарят за реда и сигурността в града – Областна дирекция на МВР и Първо и Второ РПУ, с цел установяване на нарушителите и предотвратяване на подобни прояви. Настояваме за налагане на наказания за родителите на извършителите, както и за поемане на финансова отговорност, спрямо нанесените щети.

В тази връзка, благодарим на родителите на момичетата, които преди броени дни извършиха подобна вандалска проява, драскайки по стените на същия подлез. Те лично разпознаха децата си и поеха пълна отговорност за действията им, включително и за възстановяването на щетите. Малко след това полицията разкри младежите, които с бухалка счупиха огледалото в подлеза. Техните имена ще бъдат предоставени на директорите на училищата, в които учат, с настояване за строги наказания.

Община Русе отправя апел към гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на имейл – mayor@ruse-bg.eu или на тел. 112. Призовават се гражданите, които разпознават извършителите от охранителните камери, да се обадят на Областна дирекция на МВР – Русе на тел. 082/ 882 91 или на СЗ „КООРС“ на тел. 0882 898 367. Анонимността на свидетелите е гарантирана.

Източник – Община Русе

Сподели:

Още новини от деня