Интересна, забавна и обучителна разходка се организира за младежите от младежки дом Русе. На 27 юли с много настроение те изминаха сенчестия път през гората до хижа Минзухар. Младежката група често споделя любовта си към природата и това не е първата разходка, на която отиват заедно. По пътя те разгледаха дивите растения и билки, видяха таралежи, птици и бебе костенурка. В хижата ги очакваха други преживявания. Там ги посрещна Стенли - хижарят, който се грижи и стопанисва хижата. След кратък отдих те изиграха няколко интерактивни игри, а през това време Стенли им приготви чуден чай от билки, които сам отглежда в своята "Горска градина". След това им показа своето малко стопанство-градина с чисто отглеждани зеленчуци, билки и плодове. В нея той им разказа за тайните в отглеждането на „чисто“ земеделие, които трябва просто да се преоткрият и приложат, за важността от симбиозата между растенията, съчетаването на културите и как чрез сламата се запазва влажността на почвата. В края на своето малко приключение и на този прекрасно прекаран ден, младежите се завърнаха въодушевени и заредени с много положителни емоция, планирайки следващата си разходка.

Младежка разходка сред природата на хижа Минзухар

Време за прочитане: < 1 мин.

Интересна, забавна и обучителна разходка се организира за младежите от младежки дом Русе. На 27 юли с много настроение те изминаха сенчестия път през гората до хижа Минзухар. Младежката група често споделя любовта си към природата и това не е първата разходка, на която отиват заедно.

По пътя те разгледаха дивите растения и билки, видяха таралежи, птици и бебе костенурка. В хижата ги очакваха други преживявания. Там ги посрещна Стенли – хижарят, който се грижи и стопанисва хижата. След кратък отдих те изиграха няколко интерактивни игри, а през това време Стенли им приготви чуден чай от билки, които сам отглежда в своята „Горска градина“. След това им показа своето малко стопанство-градина с чисто отглеждани зеленчуци, билки и плодове. В нея той им разказа за тайните в отглеждането на „чисто“ земеделие, които трябва просто да се преоткрият и приложат, за важността от симбиозата между растенията, съчетаването на културите и как чрез сламата се запазва влажността на почвата.

В края на своето малко приключение и на този прекрасно прекаран ден, младежите се завърнаха въодушевени и заредени с много положителни емоция, планирайки следващата си разходка.

Интересна, забавна и обучителна разходка се организира за младежите от младежки дом Русе. На 27 юли с много настроение те изминаха сенчестия път през гората до хижа Минзухар. Младежката група често споделя любовта си към природата и това не е първата разходка, на която отиват заедно.  По пътя те разгледаха дивите растения и билки, видяха таралежи, птици и бебе костенурка. В хижата ги очакваха други преживявания. Там ги посрещна Стенли - хижарят, който се грижи и стопанисва хижата. След кратък отдих те изиграха няколко интерактивни игри, а през това време Стенли им приготви чуден чай от билки, които сам отглежда в своята "Горска градина". След това им показа своето малко стопанство-градина с чисто отглеждани зеленчуци, билки и плодове. В нея той им разказа за тайните в отглеждането на „чисто“ земеделие, които трябва просто да се преоткрият и приложат, за важността от симбиозата между растенията, съчетаването на културите и как чрез сламата се запазва влажността на почвата.  В края на своето малко приключение и на този прекрасно прекаран ден, младежите се завърнаха въодушевени и заредени с много положителни емоция, планирайки  следващата си разходка.
Сподели:

Още новини от деня