ватерполисти локомотив русе

Младите надежди по водна топка на Локо Русе с нови постижения, въпреки лошите условия за подготовка

ватерполисти локомотив русе

Приключиха квалификационните турнири по водна топка от Държавното първенство 2019-2020. Локомотив участва с 3 отбора: U13, U15 и U17; 

При 15-17 год. малко не достигна за влизане в първата шестица на страната. Победите над Локомотив София, Арена Бургас и Арда Кърджали са доказателство за израстване и развитие. 

На последния квалификационен турнир при U13, който се проведе на басейн Приморски във Варна, нашите ватерполисти победиха Ботев Враца с 18 на 6 и ЦДНА София с 15 на 0 и загубиха от Комодор Варна и КПС Варна. С добрата си игра момчетата на треньора Калин Карагяуров, заслужиха участие във втория квалификационен турнир през месец февруари, където ще мерят сили с отборите: ЦСКА – София, Левски – София, КПС Варна, Арена – Бургас и Ботев – Враца.

Класиралите се на първите 3 места ще играят заедно с отборите на Комодор – Варна, Черноморец – Бургас, Черно Море – Варна; от 1-во до 6-то място в шампионата на страната на U-13. 

Всички отбори провеждат спортно състезателната подготовка на реновираните модерни плувни басейни във Варна, Бургас и Кърджали. Локомотив Русе тренира на 20 м. басейн който наричат галено „Гьол Арена“. С голямо желание от клуба очакват построяването на НОРМАЛНА плувна база в Русе. 

На снимките – състезанието на U-13, и треньора на ватерполистите.

Сподели: