опера русе

Младите солисти на Държавна опера – Русе ще пеят тази вечер в съвместен концерт в зала „Опера“

Тези вечер от 18 часа в зала Опера ценителите на оперното и оперетното изкуство ще се насладят на изпълненията на някои от младите солисти на Държавна опера – Русе. Даниела Караиванова, Теодора Чукурска, Нели Кравченко, Глория Кънева, Георги Димитров, Александър Баранов, Добромир Момеков и Иван Пенчев ще се въплътят в образите на герои от едни от най-известните оперети на Франц Лехар, Имре Калман и Йохан Щраус и ще изпълнят арии от обичани опери на Гаетано Доницети, Джоакино Росини, Жорж Бизе и Пьотр Илич Чайковски. А хорът към Държавна опера – Русе ще зарадва публиката с изпълнения от произведения на Бизе, Чайковски и Щраус.

Майсторския оркестър на Държавна опера – Русе отново ще има основна роля в концерта. Музикантите не само ще съпровождат изпълненията на оперните артисти, но и ще погалят слуха ни с едни от най-известните и обичани произведения на Йохан Щраус и Йохан Щраус-син.

Всичко това ще се случи на русенска сцена, под вещото обединяващо ръководство на младия, но вече добил голяма популярност диригент Димитър Косев.

Сподели:

Още новини от деня