Младият интерактор Александър Коцев ще измине разстоянието от София до Русе с велосипед с благотворителна цел

Младият интерактор Александър Коцев ще измине разстоянието от София до Русе с велосипед с благотворителна цел

Младият интерактор Александър Коцев ще предприеме ново предизвикателство в живота си. Той ще измине разстоянието от София до Русе с велосипед.

Това каране е с цел да помогнем за събирането на парични средства за Ива Тончева, която е на 4 години и е от град Кубрат. Тя е родена недоносена, в резултат на което развива детска церебрална парализа (ДЦП) – детска хемиплегия, средна степен. Ива може да ходи, но походката й е нестабилна, има хипертонус на ръцете и краката.

Родителите на Ива са проучили, че в САЩ се извършва процедура, при която се прекъсват част от нервните окончания и това облекчава спастиката в късна възраст. Най-известният хирург на процедурата дорзална ризотомия е д-р Парк от Детска болница „Сейнт Луис” САЩ.

Становището на д-р Парк е, че Ива е много подходящ кандидат за тази хирургична интервенция. Според него, след операцията детето ще има подобрения в спастиката, позите в седнало и изправено положение и ще ходи с по-добър баланс.

Родителите са подали още през февруари 2020 год. в НЗОК заявление за финансиране на процедурата, но до този момент нямат отговор, а датата за прием на Ива в американската болница е определена за февруари 2021 година.

Сумата за лечението и престоя в болницата, възлизаща на 46 245 щатски долара, е непосилна за семейството й. Те разчитат изцяло на подкрепата от дарители, за да успеят да се явят на насрочената дата за операция през февруари 2021 г.

Нашата цел е чрез този проект да съберем средства, които да дарим на семейството. Даренията могат да се приемат по банков път (на сметката на семейството) или в кутиите за дарение на Интеракт клубовете от Русе и София, които ще са разположени пред Съда (в Русе) и на входа на Южен парк (в София).

През целия ден ще има включвания през Facebook и Instagram, в които Сашо ще съобщава докъде е стигнал, как се чувства (физически и психически) и още.

Банкова сметка на семейството:
IBAN: BG06UBBS80021026072940
BIC: UBBSBGSF

Благодарим от сърце на всеки, който ще дари за шанса на Ива да играе и тича като всяко дете!

https://dmsbg.com/17609/dms-iva/?fbclid=IwAR0nz4AnlH5xJaiVrN4A3YdoZ9YTGVfO7kktEwLjEAQJ1KP0W5tzCQRoecI

Сподели:

Още новини от деня