Младият силистренски художник Николай Петров представя своята изложба "Татуирани храмове" в РХГ

Младият силистренски художник Николай Петров представя своята изложба „Татуирани храмове“ в РХГ

Време за прочитане: < 1 мин.

На 19 октомври (вторник), от 18.00 ч. в Художествена галерия – Русе ще бъде открита изложбата „Татуирани храмове“ на младия силистренски художник Николай Петров.

„Свещено пространство на органични и природни елементи въплътени в християнски символизъм. Заглавието „Татуирани храмове“ препраща към телесното като храм на несъзнаваното и територията на божествените сили на съзиданието. Николай Петров ни връща към древните сили на природата и ни кара да погледнем отвъд урбанистичната среда като ни среща със сакралното.


Той ни води към един различен катарзис без да е лишен от драматизма и трансформиращата му същност“.


Александър Байтошев


Николай Петров завършва СУ „Св. Климент Охридски” в София със специалност „Семиотика на изобразителното изкуство”. Има много изяви в наши и международни изложби. Преподавател по изобразително изкуство в ОУ „Отец Паисий” в Силистра. Член на СБХ. Работи колажи и маслена живопис. По време на карантината рисува платна в три серии: „Изоставени пространства“, „Татуирани храмове“ и „Вслушан в тялото“. Модерен живописец, който сам подчертава, че „понякога по-малкото е повече, което води зрителя към абстрактното мислене“.

Сподели:

Още новини от деня