Млади предприемачи от МГ "Баба Тонка" получиха The Entrepreneurial Skills Pass

Млади предприемачи от МГ „Баба Тонка“ получиха The Entrepreneurial Skills Pass

Млади предприемачи от МГ „Баба Тонка“ успешно положиха изпита и получиха The Entrepreneurial Skills Pass (ESP) – международен сертификат за предприемачески умения и опит.

ESP дава възможност на учениците от регистрираните 5 учебни компании – Икигай, SeedIt, VICteam, mivkA и WelnessWhizz, да участват в практическо предприемаческо изживяване чрез програмата „Учебна компания“ на JA Bulgaria. Това завладяващо изживяване превръща бизнес идея от концепция в реалност.

Чрез програмата „Учебна компания“, учениците работят с доброволци, с опит в бизнеса, за да създадат „истински“ компании, които предлагат реални продукти. Те развиват бизнес концепция, финансират начинанието, проучват, произвеждат и рекламират своя продукт, и оценяват рентабилността на бизнеса.

По време на обучението по програма „Учебна компания“, учениците използват инструмент за самооценка, за да оценят своите компетенции, докато напредват през годината. В края на програмата, полагат финален изпит, който удостоверява техните бизнес, икономически и финансови знания и умения.

Сподели: