Млади русенски гвардейци гостуват на президента Румен Радев

Млади русенски гвардейци гостуват на президента Румен Радев

Младежите от XIII – ти младежки гвардейски отряд към Общински Младежки дом – Русе проведоха среща със своя патрон – Президента на Република България Румен Радев.

Момчетата и момичетата имаха честта да наблюдават тържествената смяна на почетния гвардейски караул в 12:00 часа пред сградата на Администрацията на Президента на Република България. След това държавният глава приветства младежите в Гербовата зала на Президентството.

Командирът на XIII-ти младежки гвардейски отряд при Общински младежки дом град Русе – Димитър Атанасов връчи клетвения списък и обещание на президента на Република България – Румен Радев. Директорът на Младежки дом – Красимира Николаева и ръководителят на отряда – Биляна Митева връчиха плакет и картина, която бе нарисувана специално за повода от Рая Пухлева – доброволец в клуб Младежки парламент при Общински младежки дом – Русе. Картина нарисуваха и младежите от клуба по рисуване “Палитра” с ръководител Георги Георгиев, която бе връчена на Вицепрезидента Илияна Йотова.

От своя страна върховният главнокомандващ на въоръжените сили поздрави учениците по случай празника и приветства желанието и всеотдайността им да градят бъдещето на България.

„Учете се от делата на строителите на съвременна България и следвайте техните завети. Растете като добри хора и достойни българи, отговорни към нашето общество и държава и сме сигурни, че всички ние разчитаме на вас, защото имате бъдещето и надеждата на България“, обърна се президентът към младежите.

На срещата присъстваха началникът на кабинета на президента Гълъб Донев, секретарят по сигурност и отбрана на президента Димитър Стоянов, съветниците по сигурност и отбрана на президента Стефан Годжевъргов и Илия Милушев, полковник Кънчо Иванов – командир на Национална гвардейска част.

Посещението в Президентството завърши с обиколка на президентската библиотека.

Срещата с Президента на Република България на 6-ти май бе организирана от Сдружение Младежки гвардейски отряди.

Сподели: