Младшите посланици на ЕП от СУ за европейски езици отбелязаха Международния ден за безопасен интернет 2023

На 7 февруари 2023 г. над 140 държави от всички континенти отбелязват за 20-и път Международния ден за безопасен интернет.

Кое поражда рискове от кибератаки? Как се създават  силни пароли и как се използват мениджъри на пароли? Как да се използват онлайн технологиите, за да се осигури по-безопасно интернет изживяване?

На тези и на още други подобни въпроси се опитаха да намерят отговори младшите посланици на ЕП от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, град Русе, присъствайки на събитие организирано от EUROPE DIRECT Ruse и Startup Factory. Гост лектор беше Десислав Петров – софтуерен разработчик във високотехнологичната компания Recheck и активен защитник на поверителността на личните данни.

Посланиците на ЕП отбелязаха Деня на безопасния интернет и на съвместна онлайн среща на междунационалните партньори (8 партньори от ЕПАС по проекта eTwinning Down EU Avenue). Взеха участие във викторина свързана с темата на деня. Въпросите от викторината учениците  разработиха съвместно със своите партньори  по проекта eTwinning Down EU Avenue, месец по-рано.

Сподели: