ММС с награди за русенски боксьори, завоювали отличия на европейски първенства

ММС с награди за русенски боксьори, завоювали отличия на европейски първенства

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков награди с почетни плaкети боксьорите с призови класирания на Европейското първенство за мъже и жени в Белград и Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч.

„Поздравления за отличното представяне и постигнатите успехи както при мъжете и жените, така и при младежите и девойките. Тези постижения са плод на много труд в залата, постоянство и лишения. Благодаря на Вашите треньори и ръководството на федерацията, които са неотлъчно до Вас и Ви подкрепят. Пожелавам Ви нови завоювани олимпийски квоти в предстоящата квалификация и успешно представяне на Игрите в Париж. А на младите ни боксьори – не спирайте да мечтаете и да следвате примера на големите ни спортисти“, каза министър Глушков.

Нашите състезатели спечелиха 11 медала на европейския шампионат за мъже и жени – 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови. Сребърни отличия взе русенецът Радослав Росенов (60 кг), а бронз – Севда Асенова (48 кг).

На шампионата за младежи и девойки в Пореч Викторио Илиев спечели златото в категория до 60 кг.

Министър Глушков връчи почетни плакети и на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев, Александър Александров, Борислав Георгиев, Роман Цветков, Фикрет Ереджебов и Стойка Кръстева.

На церемонията в ММС присъства и председателят на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Сподели: