одмвр русе лого полиция мвр

Мним 18 – годишен полицай с бели маратонки и къси панталонки опита да „работи“ на пътя Червена вода – Николово

Вчера към 08:30 часа гражданин позвънил на тел.112 с информацията, че в района на „Текето“ по пътя между селата. Николово – Червена вода бил спрян за проверка със „стоп-палка“ от млад мъж, облечен със зелено полицейско яке с пагони, бойна шапка с козирка, с логото на МВР, с къси тъмни панталони и бели маратонки. Младежът бил във видимо неадекватно състояние, затова мъжът отказал да му подаде личните си документи и тези на автомобила и се отправил към с. Червена вода, след което е и сигнализирал.


Последвали незабавни действия на служители на Второ РУ с цел изясняване на подадената информация, в рамките на които установили мнимия полицай. При извършената справка станало ясно, че той е на 18 години, а използваните от баща му униформени дрехи и полицейски атрибути той предал на служителите на реда.

Започнало е документиране на случая и разследването му, с оглед извършено престъпление по чл.274а, ал.1 от НК. Работата по случая продължава. Това е повод от ОД на МВР-Русе отново да напомнят, че носенето на формено облекло, служебни знаци или надписи в нарушение на Закона за Министерството на вътрешните работи е престъпно деяние, за което се носи и съответната отговорност.

Сподели: