съдебна палата русе съд прокуратура

Многократно осъждан изтърпя поредното си наказание

Време за прочитане: < 1 мин.

От писмо, получено в Окръжен съд – Русе на 29.06.2020 г. е видно, че наложеното на Б. К. наказание в общ размер пет години лишаване от свобода при първоначален строг режим, е изтърпяно и на 17.06.2020 г. лицето е освободено от Затвора Белене.  

На 25.01.2016 г. многократно осъжданият Б. К. влязъл в механа „Рила“, нанесъл няколко удара на сервитьорката и отнел портмонето й с намиращите се вътре лични документи и пари, както и оборота за вечерта в размер на 180 лв. За това престъпление състав на Окръжен съд – Русе му е определил шест години лишаване от свобода, но тъй като делото се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие, наказанието е било намалено с една трета и Б. К. е бил осъден на четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим. За друга кражба, извършена на 13.09.2015 г. от футболисти в с. Николово, подсъдимият е бил наказан с две години и осем месеца лишаване от свобода. По силата на закона, през 2017 г. Окръжен съд – Русе е групирал тези две присъди и е наложил едно общо наказание, по-тежкото от тях, което е увеличил с още една година лишаване от свобода. Приспаднато било предварителното задържане от почти 6 месеца.

Определеното общо наказание в размер на пет години лишаване от свобода при първоначален строг режим е изтърпяно с помощта на 333 дни от работа.

Сподели:

Още новини от деня