Много добър дагестански борец стана състезател на „Юнак-Локомотив“ /Русе/

Много добър дагестански борец стана състезател на „Юнак-Локомотив“ /Русе/. Ахмед Батаев ще дебютира този уикенд на държавното първенство в Сливен като претендент за медалите в категория до 97 килограма. Тенденцията е той да получи български паспорт и да се състезава за страната ни. Намерението на Батаев още е да се пребори за олимпийска виза и да участва на игрите в Токио през 2020 година.

„Ахмед е качествен състезател. Дагестанските борци в неговата категория са изключително силни, така че трудно би могъл да са вреди като безспорен титуляр в руския национален отбор. Затова и избра да се бори за България“, коментира пред „Утро“ президентът и треньор в „Юнак“ Валентин Ангелов.

Справка показа, че най-големият успех на Батаев в кариерата му е първото място на турнира за Междуконтиненталната купа през 2016 година в Хасавюрт. Тогава той става шампион пред асове като Роман Бакиров /Азербайджан/, Асланбек Албаров /Азербайджан/ и Тамерлан Расуев /Дагестан/. Израснал в школата на братя Ирбаханови, същата година печели сребро на реномирания турнир „Али Алиев“. Има и няколко медала от първенства на Русия.

Освен Батаев „Юнак“ ще запише като участник на първенството в Сливен и чеченецът Али Умарпашаев. Както вече писа „Утро“, третият чужденец в русенския клуб – дагестанецът Ахмед Магамаев, ще се бори на международния турнир „Иван Яригин“, който започва днес в Красноярск.

Участници за „Юнак“ на тепиха в Сливен като потенциални медалисти ще са още Георги Вангелов, Мишел Михайлов, Стефан Иванов, Мирослав Киров и др. Източник: Вестник „Утро“ /Русе/

Сподели:

Още новини от деня