Много отличия за музикалните изпълнители на Русе от конкурса „Звукът на времето“

Много отличия за музикалните изпълнители на Русе от конкурса „Звукът на времето“

Конкурсът „Звукът на времето“ се проведе между 3-ти и 5-и юли за поредна година в град Велико Търново. В него участваха над 200 певци и инструменталисти от цяла България, като заради пандемията от коронавирус за първи път не се включиха участници от чужбина.

Конкурсът е в културния календар на гр. Велико Търново и Министерството на културата. След проведена анонимна анкета той е класиран на второ място сред всички проведени в страната конкурси за 2019 г. И тази година директорката на конкурса Петя Василева  бе създала изключителна организация, а всички противоепидемични  мерки бяха спазени. Изпълненията на участниците се излъчваха онлайн.

Музикалното състезание за инструменталистите се състоя в изложбената зала „Рафаел Михайлов“. Вокалните изпълнители се състезаваха в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.  Професионалното жури с председател Маргарита Хранова  и членове Нели Андреева и Клаудиа Василаче – Румъния присъди следните престижни награди на децата от Вокално студио „Слънчеви ноти’’ с  ръководител Наталия Константинова:

Във възрастова група 4-5 годишни деца – Ема Солтарийска с песента „Малката певица“ е на 2 място.

Във възрастова група 7-годишни деца – Мартин Василев с песента „O, Darling“ е на трето място, а Дария Стефанова с песента „Междучасие“ е на първо място.

Във възрастова група 8-годишни деца – Ивайла Илиева с песента „На купон“ е на второ място, а Бориса Кунева с песента „Маленкая  страна“ е на първо място.

Във възрастова група 12-годишни деца – Габриела Илиева с песента „Hero“ е на трето място.

Във възрастова група 13-годишни деца – Никола Желязков с песента „Междучасие“ и Михаил Петров с песента „Да започнем отначало“ са класирани на второ място.

Община Русе подкрепя младите таланти на Русе и изказва благодарност на всички участници и наградени, както и на вокалния педагог и ръководител на Вокално студио „Слънчеви ноти“ Наталия Констатнинова – с пожелание за още повече успехи и поводи за гордост.

Сподели:

Още новини от деня