Множество маломерни паралелки ще има в Община Ветово през новата учебна година

Множество маломерни паралелки ще има в Община Ветово през новата учебна година. Решение за това ще вземат след дни общинските съветници. Така в СУ „Васил Левски“ с ПП в първи „Б“ клас ще има 15 деца, пак по толкова – в трети „А“ и „Б“ клас, а в единадесети клас – 15. В дванадесети клас ще има само 6 ученици. Във втори „Б“ ще има 15 деца, в четвърти „А“ – пак толкова, в десети и дванадесети клас съответно 16 и 14.

11 деца ще има в подготовителната група към СУ „Христо Ботев“ – Глоджево. По – малко от определения минимум ще са децата в трети „А“ и „Б“ клас – по 14. В шести „А“ ще са 13, а в шести „Б“ – 15 ученици. В дванадесети клас ще има 15 младежи.

В ОУ „П. Р. Славейков“ – Смирненски ще се подготвят за училище само 6 деца. В първи клас постъпват 9, а във втори – 14 деца. 15 ученици ще са на чиновете в четвърти клас, а 12 – в пети. 6 ще са учениците в шести клас, а 12 – в седми.

В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Сеново има още по – голям недостиг на деца. В подготвителна група идват 6 деца, а в първи, втори и трети клас са по 11. Само 9 ученици има в четвърти клас, а 5 – в пети. 10 са учениците в шести клас, а в седми – 15.

В подготвителната група на детската градина в Глоджево са само 8 деца.

Така Община Ветово отделя над 75 000 лева за дофинансиране, за да могат училищата да съществуват.

Сподели: