одмвр русе лого полиция мвр

Множество пожари вдигнаха на крак огнеборците в Русе вчера

Време за прочитане: < 1 мин.

За времето от 10:43 до 15:00 часа, два екипа пожарникари са изпратени за гасене на пожар в сухи треви и храсти в района на село Лом Черковна. В гасенето са се включили и служители от горското стопанство. Вероятната причина за пожара е паднала жица, заради силния вятър. От там единият екип е пратен на адрес в гр. Бяла, на сигнал за запален комин.

За времето то 11:54 до 12:24 часа екип от ССОД е пратен за отстраняване на паднало дърво върху лек автомобил в близост до бензиностанция.

В  12:24 часа екип на Първа РСПБЗН – Русе е насочен за гасене на запалени отпадъци в метален контейнер до бл. „Ловеч“ в Русе. Произшествието е без материлани щети.

Запалени сажди в комин на къща, за времето от 12:28 до 13:52 часа, са гасили пожарникари от РСПБЗН – Две могили, на адрес в гр. Бяла.
По сигнал за пожар в котелно помещение на къща в гр. Мартен са изпратени два екипа от Втора РСПБЗН – Русе, за времето то 14:00 до 14:32 часа. На място се е оказало, че стопанинът е успял да загаси сам  запалването. Няма пострадали.

Запалени сухи треви и храсти в с.Стърмен пожарникарите са потушили във времето от 16:41 до 17:30 часа, без материални загуби.
Един лъжлив сигнал е вдигнал на крак екип русенски огнеборци вчера вечерта. В 20:04 часа е получен сигнал за пожар на сухи треви и храсти на ул. Митрополит Григорий до жп линията. Изпратените на място служители са установили, че излиза пара от шахта на топлофикация. От там екипът е бил пратен на  бул. България  по сигнал за запалени сухи треви и храсти до новия пешеходен надлез към кв. „Чародейка“.

Сподели:

Още новини от деня