одмвр русе лого полиция мвр

Множество пожари в сухи треви и контейнери гасиха пожарникарите в Русенска област през последните 48 часа

Множество пожари в сухи треви и контейнери гасиха пожарникарите в Русенска област през последните 48 часа.

В 12:57 часа в събота екип служители от Първа РСПБЗН са насочени по сигнал за горящи отпадъци в метален контейнер на ул. Христо Ясенов до блок № 7. Произшествието се е разминало без щети. Без загуби е приключил и друг инцидент по пътя между селата Пиргово и Мечка, където са горели сухи треви, паднала листна маса и храсти извън урбанизираната територия на населените места. Горенето се е разпростряло на площ от около 2,2 дка и е ликвидирано с тупалки.
Вечерта в 18:16 часа е постъпил сигнал за пожар във вилната зона, намираща се в местността „Сухия кладенец“ в Русе. Към адреса са насочени огнеборци от Първа РСПБЗН, които при пристигането си установяват, че няма пожар, а стопанин на имот извършва в двора си изгаряне на изолацията на електрически проводници за издаването им на вторични суровини. Сигналът е бил подаден от преминаващи с автомобил граждани по бул. „Христо Ботев“ в посока към паметника на „Русофилите“.

Същата вечер от 18:10 до 18:50 часа противопожарен екип от РСПБЗН-Сливо поле е пратен по сигнал за пожар в сухи треви, паднала листна маса и храсти в урбанизираната територия на гр. Сливо поле, в непосредствена близост до стадиона. Горенето е било на площ около 50 м2 и е ликвидирано чрез лопатиране с тупалки. По същото време пожар в сухи треви са гасили и огнеборците от РСПБЗН-Две могили. Те са пратени за времето от 18:16 до 20:02 часа в местност извън урбанизираната територия на село Чилнов. Горенето е било на площ от около 10 дка и се е развило на два фронта. Ликвидирано е също с тупалки.

В нощта срещу неделя в 04:25 часа пожарникарите от Втора РСПБЗН в Русе се пратени по сигнал за възникнал пожар на паркинг до заведение на ул. „Михаил Арнаудов“ в Русе. При пристигане на място се изяснява, че са запалени отпадъци на площ от около 0,5 кв.м., най-вероятно заради хвърлена неизгасена цигара. Ликвидирано е без щети.

Два пожара в сухи треви са гасили огнеборците от Две могили вчера вечерта. В 18:28 часа са пратени в с.Чилнов, където запалването е възникнало в местност извън урбанизираната територия на площ около 1000 кв.м., а в 20:01 часа са насочени към местност извън с. Пепелина, където горенето се е развило на площ от 5000 кв.м. Двата пожара са изгасени без щети.

Последното излизане на огнеборците вчера е било в 20:10 часа по сигнал за пожар в пластмасов контейнер за отпадъци, намиращ на адрес в гр. Мартен. Там е работил екип на Втора РСПБЗН. Горенето е ликвидирано на площ от един кв.м.

Сподели:

Още новини от деня