пожарни автомобили

Множество пожари в сухи треви и отпадъци гасиха огнеборците в неделя

През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са имали 9 излизания – за оказване на  помощ при ПТП и за 11 пожара.

За времето 11:09 – 12.08 часа пожарникари от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил са гасили горящи сухи треви и храсти в района „Кубратско шосе“, по пътя преди с. Червена вода, до птицикомбината. Произшествието е ликвидирано без материални загуби.

Между 12:09 и 13:55 часа, служители от Втора РСПБЗН-Русе са гасили пожар в отпадъци в землището на кв. Образцов чифлик. Запалването е било потушено без щети.

Пожар в сухи треви и храсти, без материални загуби, е гасил екип на Първа РСПБЗН-Русе за времето от 13:11 до 14:40 часа на ул. Генерал Кутузов в Русе.

Служители от сектор СОД-Русе с един автомобил са пратени за гасене на пожар в сухи треви и храсти на ул. Агликина поляна за времето от 13:13 до 14:45 часа. Запалването е потушено също без материални загуби.

Беленските огнеборци също са реагирали на сигнал за пожар в сухи треви и храсти, без щети. Произшествието е възникнало в село Полско Косово. Гасенето е продължило за времето от 14:06 до 16:00 часа и са участвали 3 служители с един автомобил.

В 15:28 часа служители от Първа РСПБЗН с два автомобила са били пратени на сигнал за пожар в изоставена необитаема къща в русенския кв. Средна кула. При пристигане на място е установено, че гори част от покрива на изоставена едноетажна къща, като вероятно запалването е възникнало заради небрежно боравене с открит огън. Гасенето е продължило до 16:15 часа.

В 15:51 часа е получен сигнал за пожар, възникнал в сухи треви и храсти в землището на с. Щръклево, като впоследствие се е оказало, че огънят е обхванал и селскостопанска постройка – кошара.  За гасене са пратени служители от Първа РСПБЗН, като действията им са продължили до 19:30 часа.

В 21:52 часа е получено съобщение за запалени сухи треви и храсти в гр. Русе – ул. Генерал Кутузов, вилната зона.  Изпратени са служители на Първа РСПБЗН, които при пристигане на място установяват, че  горят отпадъци, струпани в силно пресечена местност. От там екип е насочен към кв. „Дружба 3“ до бл. 23, откъдето са се получили обаждания за разрастващ се пожар в сухи треви, в междублоковото пространство. Произшествието е било на площ от около 50 кв.м.  Впоследствие са се получили още два сигнала за запалени сухи треви в квартала – до бл.19 – с площ около 200 кв.м и до бл. 15 – около 40 кв.м. Произшествията са ликвидирани от огнеборците, без да бъдат допуснати материални загуби.

Сподели: