българинов

Множество проблеми поставиха русенци по време на приемния ден на областния управител Борислав Българинов

Русенци се обръщат към Борислав Българинов с надежда, че той като представител на държавата ще успее да им сътрудничи с решаването на проблеми, за които във времето нито една от другите общински или държавни институции не са оказали съдействие.

Освен обичайните битови казуси беше обърнато внимание на проблем с разкопаване на път към кравеферма в населено място в община Ценово, за който според гражданите са осигурени средства от европейска субсидия и е той към момента е само на пясък и камъни. Липсата на канализация, и повреденият път водят до образуването на локви и развиването на дребни представители от животинския вид, и хората се притесняват от инфекции и зарази. Предстои проверка на всички документи по строително-монтажните действия и изпълнителите им.

Системното замърсяване на река Русенски Лом беше друг от акцентите на срещата. Сигнали до Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе са подавани неколкократно, но институциите инициирали само една единствена проверка, от която според жалбоподателя резултати няма.

Областният управител на Русе ще има приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223. Обмисля се и провеждането на изнесени приемни, но това най-вероятно ще може да се реализира на по-късен етап.

В приемния ден участваха и заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.

Сподели: