Мобилна водородна лаборатория „Hydro Lab“ беше представена от Русенския университет

Мобилна водородна лаборатория „Hydro Lab“ беше представена от Русенския университет

В периода 5 – 6 декември екип на Русенски университет „Ангел Кънчев“ проведоха тестови презентации на новосъздадената мобилна водородна лаборатория Hydro Lab. Дейността е част от проекта, който се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Бяха посетени средните училища СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ПГ по транспорт и ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“ където бяха проведени практически презентации, в които се включиха ученици ат 10, 11 и 12 клас. Всеки имаше възможност да се запознае с работата на макет на водородна горивна клетка и да зададе въпроси, които го вълнуват относно използването на водородната енергия.

Проектът „Hydro Lab“ ще бъде официално приключен на 17.12.2019 год. от 10:30ч. в зала 20.21 на Русенския университет където ще се проведе семинар на тема „Използване на водородната енергия“. Ученици ще представят презентации по теми свързани с използването на водородната енергия. Най-активните ще бъдат наградени.

Сподели:

Още новини от деня