Мобилна изложба среща русенските ученици с жени с принос към историята на града

Мобилна изложба среща русенските ученици с жени с принос към историята на града

Мобилна изложба, посветена на жените в историята, започва своето пътешествие в различни училища в Русе. Тази седмица изложбата гостува в Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“. 15 постера превеждат учениците през историческото време от края на ХIХ век в България, когато дамите са устоявали правата си в консервативното общество, до времето на демократичните процеси в края на миналия век. Постерите са снабдени с индивидуален QR-код, който препраща към конкретна статия на Facebook страницата на проекта.

Преди гостуването си в Професионалната гимназия по облекло, мобилната изложба се радва на интерес от страна на повече от 100 средношколци от училище „Любен Каравелов“, където бе миналата седмица. В рамките на инициативата се провеждат и серия от занятия с лектори Ренета Рошкева от Историческия музей и Цвета Ненова от Сдружение „Европейски пространства 21“.

По време на занятията организаторите представят пред участниците и дипляна с интерактивен маршрут по проекта, описващ 9 места на памет в центъра на Русе.

Инициативите са част от проекта „Жените в историята. Образователен модул с културен маршрут“ на Сдружение „Европейски пространства 21“. Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с  Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Сподели:

Още новини от деня