"Моето лято" рисуваха деца от Караманово

„Моето лято“ рисуваха деца от Караманово

Повече от 20 деца от село Караманово се включиха в инициативата да рисуват на асфалт. За да споделят своите незабравими спомени, дойдоха не само местни ученици, но и техни приятелчета, пристигнали при баба и дядо за времето на лятната ваканция.  Площадката в двора на местното училище се превърна в цветна градина. Повечето от рисунките бяха посветени на морските преживявания, на свободните часове с любими занимания – футбол и игри в квартала, на незабравимото училище и героите от приказки и анимационни филми.

„Основни организатори на инициативата, която вече се превърна в традиция,  са читалището и училището. Независимо че децата са постоянно заедно като едно неразделно семейство, ние разнообразихме дните им в края на ваканцията“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова. Участниците, придружени от майки и баби, бяха посрещнати в двора на училището, украсен с разноцветни балони. Популярни детски песни огласяха района на училището. В самото начало малките художници получиха по комплект пастели, за да пресъздадат летните си преживявания.

За да се наслади на творенията и да разгледа рисунките дойде и кметът на селото Бисер Блажев. Той не скри, че щом се носи радостна глъч населеното място живее пълноценно. Кметът призова малчуганите да се включат активно и във велопохода, посветен на Деня на Съединението. Блажев лично ще предвожда колоната от велосипедисти по маршрута.

Сподели:

Още новини от деня