плуване локомотив титла отбор 1

Момичетата на Локомотив спечелиха първата шампионска отборна титла на държавно първенство по плуване

плуване локомотив титла отбор 1

Момичетата на Локомотив спечелиха 1-вата шампионска отборна титла на Държавно първенство по плуване на 50м басейн в Благоевград в конкуренцията на близо 400 плувци от 54 клуба с 148,09 т. , 2-ри „Добруджа“ Добрич с 137,50 и 3-ти „Инвиктус“ Плевен с 106,92 т.

В комплексното класиране (момчета и момичета) „Локомотив“ е на 4-то място, на само 2,5 т. от третия „Левски“ София. На 1-во място е „Добруджа“ и на 2-ро е „Пирин“ Благоевград.

17-те наши плувци извоюваха този успех (13 момичета и 4 момчета), спечелвайки 1 златен и 2 бронзови медала и десетки класирания от 4-то до 10-то място с лични най-добри постижения. В основните си дисциплини блестящо се представиха, извоювайки предни класирания: Ева Янкова, Михаела Маринова, Дария Стоянова, София Крумова, Елинор Илиева, Елица Костадинова, Кристина Иванова и Ивелин Велев.

плуване локомотив титла отбор 1

На 200 м. съчетано плуване Ева Янкова спечели 3-то място с 2,44,1 в конкуренцията на 59 момичета.

При щафетите: 
– 1-во място на 4х100м св.стил при една жестока конкуренция между четирите най-силни клуба в страната, Локомотив спечели златото с 5 стотни с време 4,34,52 в конкуренцията на 21 клуба при щафетите. Състава на щафетата беше: Дарина Стоянова, Ева Янкова, Михаела Маринова и Елица Костадинова. 
– 3-то място на 4х100м смесена по стил в състав: Дарина Стоянова, Ева Янкова, Елинор Илиева и Михаела Маринова. 

Този успех е резултат на близо 4 години усилена и търпелива работа, също така и на 10 дневния предсъстезателен лагер в Кранево на 50м басейн при едни чудесни условия в спортен комплекс „АquaLife“.

С този успех доказахме, че Русе Е ФАКТОР в българското плуване. ДАНО това стане и с плувните бази в града (някой ден).

БРАВО ЛОКОМОТИВЧЕТА 🏊💪🏆

Сподели:

Още новини от деня