Моника Великова от ПГ по туризъм - Русе с трето място на националния конкурс "Възкресение Христово" 2020

Моника Великова от ПГ по туризъм – Русе с трето място на националния конкурс „Възкресение Христово“ 2020

ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ участва в националния конкурс „Възкресение Христово” – 2020 г., който е посветен на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха, и се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ-БП. Организиран е под ръководството на Ловчанския митрополит Гавриил и Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП.

Целите на конкурса са: да стимулира творческите заложби и изяви на учениците, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност, да утвърждава любовта им към Православната църква и да разшири познанията им за православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха.

От ПГ по туризъм – Русе, в категория „Литература“ участва Моника Ивайлова Великова от 8 Б клас. В своето есе тя акцентира върху духовния смисъл на Празника на празниците и върху Личността и спасителното дело на Богочовека Иисус Христос. Компетентното жури на конкурса я класира на ТРЕТО МЯСТО.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод, отправи приветствие към всички победители и участници в тазгодишния конкурс. Той с радост отбеляза, че въпреки усложнената епидемилогична обстановка в страната, за конкурса са постъпили множество добри творби. 

Училищното ръководство поздравява Моника и нейния ръководител- г-жа Биляна Николова, за успеха! 

Сподели:

Още новини от деня