Монтират коледната украса в Русе

Монтират коледната украса в Русе

Започна монтажът на коледна украса по основните русенски улици. /на снимката днес/ Това правят работници на ОП „Русе арт“.

„Призма – ЕС“ ООД ще достави нова коледна украса за центъра на Русе. В участъка по ул. „Александровска“ от бул. „Цар Освободител“ до пл. „Свобода“ ще бъдат монтирани 18 светодиодни стринга, като ще се ползват короните на съществуващите дървета. Светещи елементи тип „ елха“ в зелен цвят ще се монтират върху 12 стълба. Три елемента ще се разположат напречно над улицата. Те ще имат по три модула : среден модул -тип „звезда“ и двата крайни модула – с пет лъча и стринг с формата на дъга, лампички в бял и златистожълт цвят, монтирани върху алуминиева конструкция.

Ефектно осветление, наподобяващо „Небе“ с размери 7/50 метра от светодиоден стринг с LED лампи в студено бяло, ще бъдат монтирани между стълбове и дървета в участъка на главната улица от пл. „Свобода“ до пл. „Хан Кубрат“. Там ще има и елемент три модула : среден модул -тип „звезда“ и двата крайни модула – с пет лъча и стринг с формата на дъга, с лампички в бяло и златисто жълто, монтирани върху алуминиева конструкция.

10 светещи стринга в студено бял цвят, тип „дъга“ със звездички и „падащи капки“ са предвидени за стълбовете в участъка.

Върху 10 дървета са предвидени елементи тип „Падаща капка“ по протежение на ул. „Борисова“ № 2 от сладкарница „Неделя“ до ул. „Хан Крум“. Планирано е и ефектно осветление наподобяващо „Небе“ с размери 10/50 метра от светодиоден стринг с LED лампи в син цвят, монтиран между стълбове и дървета.

2 напречни елемента ще има след 2 месеца в района, като те ще бъдат от по два модула. Всеки модул съдържа четири дъги – по две дъги, облечени в светещ кабел и по две дъги – светодиоден стринг, монтирани върху алуминиева конструкция.

На площад „Свобода“ ще се сложат 10 туфи с диаметър в горната част от 2 до 2,5 м. 60 елемента тип „Снежинка“ ще се монтират върху тях, както и 100 елемента тип „Падаща капка“.

Върху шадравана на площад „Свобода“ ще има светещи елементи за 4 стълба в син и бял цвят, наподобяващ фуния със снежинки на върха. По 10 топки на дърво от светещ елемент тип „Снежинка“ също трябва да бъдат сложени преди Коледа.

Голям герб на Община Русе с размери 2/3 метра в бяло със синьо със светещ син кабел по контура е заложен за монтаж на фасадата. Не е забравен и нов надпис „2019 година“. На покрива ще има бягащи блиц светлини, светещи сталактити, а елементи „падаща капка“ ще има по балконите и фасадата. Светодиоден стринг в бял и син цвят с форма на „улей“ ще има между 5-те балкона.

Всеки един от елементите не струва повече от 700 лева без ДДС. Две години е определеният гаранционен срок на доставените елементи.

Сподели: