„Монтюпе“ ЕООД започва производство на цилиндрови глави от алуминиева сплав с използване на сърца, произведени по неорганична технология

„Монтюпе“ ЕООД започва производство на цилиндрови глави от алуминиева сплав с използване на сърца, произведени по неорганична технология

„Монтюпе“ ЕООД започва производство на цилиндрови глави от алуминиева сплав с използване на сърца, произведени по неорганична технология в завода си за производство на автомобилни компоненти от алуминиева сплав в Русе.

Двете сърцарни машини ще се използват при оптимално натоварване /81 тона готова продукция/ 7 200 части за доставяне, около 50 тона пясък на ден в пиковата година. Сърцата, произведени по тази неорганична технология не генерират емисии от летливи органични съединения при всички етапи от производството – от сърцарната машина, от зоните за съхранение на готови сърца, при леене в карусела.

Употребата на амин като катализатор в сегашната прилагана технология за производство на сърца ще бъде заменена с употребата на горещ въздух. Същият ще бъде обхванат и ще се подава в биофилтър 3 чрез изградената вътрешна газоходна мрежа в хале 3.

Очакваното количество отпадък е около 50 тона на ден с код „Минерали“ – например пясък, камъни. Засега се предвижда отпадъкът да се депонира на депо за инертни материали и ТВО или да се предлага на пазара като строителен материал.

Сподели:

Още новини от деня