Мото-поход “ Ботевият устрем “ 2 тръгва от Русе

LOWLANDERS MC Rousse с подкрепата на Посолството на България в Румъния, както и кметство Николово Ви кани да се присъедините към мото-поход „Ботевият устрем“ в чест на 143 години от героичната гибел на Христо Ботев и неговата чета, както и на загиналите за свободата и независимостта на България. 

Днес в 08:45 часа, Ви очакваме на пл.„ Княз Александър Батенберг ”( пред СОУ „ Христо Ботев”), гр. Русе. В 9:00 часа мото-колоната ще се отправи към Букурещ, където в парк Херастрау се намира статуя на великият революционер, поставена през 1953 г., пред която ще бъдат поднесени цветя и отдадена почит. Мото-походът ще премине и през пристанището на град Гюргево, от където на 16.05.1876 г. започва „Ботевият устрем“ за национално освобождение на българския народ. Маршрутът е : СОУ “ Христо Ботев“ – бул. „Ген. Скобелев“ – бул.“Липник“ – бул.“България“ – ГКПП ‘Дунав мост“ – PTF Giurgiu – Bucuresti – Giurgiu – Port Giurgiu.

Във връзка с преминаването през ГКПП, всички участници в мото-походът да притежават валидни лични документи и валидни документи на двуколесните МПС.

За допълнителна информация : лично съобщение на страницата на клуба

“ Българският народ не е в гроба на своето минало, а в люлката на своето бъдеще!“

Събитието е част от проект “ Живей свободно – карай свободно“ реализиран по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Сподели:

Още новини от деня