"Мръсният въздух и здравето" е темата на дискусия с д-р Александър Симидчиев в Русе в петък

„Мръсният въздух и здравето“ е темата на дискусия с д-р Александър Симидчиев в Русе в петък

Д-р Александър Симидчиев пристига в Русе по покана на екоактивиста Иван Белчев за да разясни взаимовръзката между мръсния въздух и здравето ни.

Вземете участие в дискусията в петък, 23 септември от 18:00 ч в хотел Рига (зала 2). Всички участници ще получат еко подарък.

Русенци страдат от замърсяването на въздуха както от фините прахови частици, идващи от транспорта, трансграничното замърсяване, ремонтните дейности по ВиК проекта, битовото отопление, така и от предприятията-замърсители, които не спазват еконормите и българското законодателство.

Д-р Александър Симидчиев е специалист по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Има активна позиция по темата за опазване на околната среда, като председател на сдружение „Въздух за здраве”. Народен представител от Демократична България в 45-ия парламент, където бе председател на Комисията по здравеопазване.

Иван Белчев участва активно в екологични становища за замърсяващи производства в Русе и вижда нуждата от законови промени, защото проблемите не са само в родния му град, а и в цяла България.

Очакваме ви!
Вход свободен.

Сподели: