"Музикален романс" на 14 февруари в Русенската опера

„Музикален романс“ на 14 февруари в Русенската опера

Държавна опера – Русе съвместно със Сдружение „Полифония“ представят „Музикален романс“ – вечер с музикални произведения и поезия, посветени на вечната тема за любовта. Тя ще се състои на 14 февруари от 19 часа във фоайето на Русенската опера.

Съвсем не за първи път Държавна опера-Русе гостоприемно отваря вратите си за изяви на най-младите русенски музиканти – възпитаниците на Националното училище по изкуствата в Русе. Като част от общите творчески проекти съвместно с учениците от Училището, за което допринася и посредничеството на Сдружение „Полифония“, талантливите младежи ще празнуват Деня на влюбените с концерт-пърформанс, в програмата на който самите те ще се изявят с музикални произведения и поезия, посветени на вечната тема за любовта. Така Русенската опера ще съчетае на своя територия двете най-красиви картини, които рисуват човешката ни същност – младостта и любовта, обвити със затрогващото очарование на музиката.

Вероника Илиева – пиано, и Преслав Ламбев – цигулка, ще изпълнят произведения на Фредерик Шопен, Клод Дебюси, Антонин Дворжак и др. Публиката ще чуе и авторска поезия от Елица Виденова.

Вход свободен!

Сподели: