Мустафа Карадайъ в Смирненски: Пропуснахме 2 г. за парите от Европа, ДПС знае как да наваксаме

Мустафа Карадайъ в Смирненски: Пропуснахме 2 г. за парите от Европа, ДПС знае как да наваксаме

След като експертите на ДПС написаха програмите за европейските пари и за земеделие, и за социална политика, когато бяхме на власт, сега 2 години няма нито План за възстановяване и устойчивост, нито оперативни програми, нито Стратегически план за земеделието. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Смирненски, Русенско.

Смирненски1

Той заяви, че пропуснатото няма връщане и парите „са заминали“, но в останалото време до края на оперативния период можем да наваксаме.

Смирненски2

Когато ДПС влезе във властта, ускорено ще напишем програмите, както направихме през 2013 г., след това ще ги съгласуваме с Брюксел и те ще започнат да се реализират. Така парите ще стигнат до хората и бизнеса и ще започнат да се преодоляват поредицата от кризи, в които живеем, защото в ДПС е експертизата, каза Карадайъ. Той даде думата на трима от големите експерти по земеделие в ДПС – Бюрхан Абазов, Атидже Вели и Ализан Яхова, която е и водач на листата на ДПС в Русенско.

Смирненски3

Освен експертите, в ДПС са и опитът, и ключът за решаването на проблемите, каза Карадайъ.

Той посочи и условието това да се случи. Първо трябва да се реши политическата криза, защото проблемите на хората изискват политически решения, обясни Карадайъ. Той припомни, че последното правителство не е дало необходимата помощ за земеделците. И само благодарение на предложението на ДПС за бранша бяха осигурени 450 милиона лева.

Смирненски4

Докъде стигнахме? 230 души да гласуват за бюджета, защото опозицията пренаписа бюджета, каза още Карадайъ. И заяви, че не знае на друго място по света да се е случвало опозиция да прави бюджет. Но ние 3 пъти го правихме, припомни лидерът на ДПС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: