Мустафа Карадайъ: ДПС е единствената партия, която увеличи своя резултат

Мустафа Карадайъ: ДПС е единствената партия, която увеличи своя резултат

Време за прочитане: 2 мин.

ДПС е единствената партия, която увеличи своя резултат, заяви в началото на брифинга днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Движението е увеличило гласовете си с 20 000, а мандатите – над 4. ДПС е готово да подкрепи правителство на новите политически сили в следващото Народно събрание. Такива са „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, „Демократична България“ на Христо Иванов и „Изправи се! Мутри Вън!“ на Мая Манолова, стана ясно още от изявлението на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

„ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите. Говоря за ГЕРБ и БСП. Но България трябва да участва в общия европейски дебат, който тече в момента.

И затова, водени от грижата за хората и страната, а и мотото на кампанията ни беше „Рестарт на държавността“, ние, от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него“, каза Карадайъ.

Като примерни цели той посочи борбата с COVID-19; икономическите и социални мерки за подкрепа на населението и бизнеса; планът за възстановяване и устойчивост.

„Бих искал да припомня словото на нашия почетен председател от 2019 година, бях го публикувал и във „Фейсбук“. Някои дори направиха и анализ. Бих искал да използвам един цитат: „Програмният кабинет за ускорено и догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно и политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората. Да покажем, че има светлина в тунела“, подчерта Карадайъ.

“България трябва да участва в общия европейски дебат“, категоричен бе председателят на ДПС, като подчерта, че България не е готова с Плана за възстановяване и устойчивост, че се забавя подготовката на България за следващия оперативен период.

Ако трите партии не успеят да излъчат кабинет, ние сме за избори веднага, бе категоричен той.

Сподели:

Още новини от деня