МФФ "От Дунав до Балкана" - гр. Борово с важни указания за участниците в категорията "Представяне на традиционни ястия от родния край"

МФФ „От Дунав до Балкана“ – гр. Борово с важни указания за участниците в категорията „Представяне на традиционни ястия от родния край“

Време за прочитане: < 1 мин.

Уважаеми дами и господа, приятели на Международен фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“,

Поради множеството запитвания относно участие в категорията „Представяне на традиционни ястия от родния край“, ви уведомяваме, че може да представите ястието си по време на фестивала на специално уреден за това щанд или да го представите чрез презентация, кратък видеозапис или снимка, която е придружена с описана рецепта и начин на приготвяне. Ако знаете и друга любопитна информация за ястието – къде и от кога се приготвя; по какъв повод се приготвя и сервира; кой го приготвя; за коя общностна група е характерно или от кой край е традиционно ястие ще е добре да го опишете.

За да участвате в категорията е необходимо да подадете заявка, която може да изтеглите от сайта на община Борово в рубриката МФФ „От Дунав до Балкана“ или да се обадите на посочени телефон в обявата. Колегите от читалището ще ви дадат указания къде и как да представите ястията си.

Сподели:

Още новини от деня