съдебна палата русе

Мъж насочи газов пистолет към играещи малки деца в Русе, санкционираха го, защото е пиян

Време за прочитане: < 1 мин.

Районен съд – Русе потвърди наказателно постановление №277/2018год. на Началник сектор „ОП” на първо РУ при ОДМВР- гр.Русе, с което за нарушения на чл.60 ал.1, т.3, бук.Е от ЗОБВВПИ, на основание чл.184 ал.1 от с.з. на Т. М. е наложена глоба, в размер съответно на 500 лв.

На 02.08.2018г. около 18.30 часа, мл. автоконтрольор М. Р., потегляйки с личния си автомобил за работа, бил спрян от 8-10 годишно дете, което му заявило, че в близост до бл. 23 в ж/к“Дружба-3″ при него и други играещи деца дошъл възрастен мъж и ги заплашил с оръжие. Р. отишъл с детето на посоченото място, установил мъжа – М. и му разпоредил да остане на място. Обадил се в дежурната част при ОДМВР-Русе, и на местонарушението бил изпратен наряд на Първо РУ. На полицейски служители Т. Г. М., предал пистолета си с протокол за доброволно предаване. Полицейските служители изготвили ДУФПД, в който отразили установеното от тях, а именно, че М. носил и заредил газов пистолет пред група деца, който били върху неговата гаражна клетка до блока му и го насочил към тях. На М. била извършена проверка за алкохол с алкотест дрегер №7510, който отчел 1.05 промила алкохол в издишания въздух. Били снети обяснени от децата, които заявили, че М. извадил пистолет, заредил го и го насочил към тях от разстояние около 1 метър.

Била извършена проверка на мл.ПИ св.Б.А., който установил гореизложеното и обстоятелството, че жпод.Т.М. притежава законно газов пистолет „Зораки 914“ / кал. 9мм., сер.№1014-000157 /, за който има издадено удостоверение от Първо РУ – Русе от 08.04.2015 г. Бил му съставен АУАН, който същият подписал без възражения.

Сподели:

Още новини от деня