Награда за най - добър дизайн получи отбор "Автомобилист" при Русенския университет

Награда за най – добър дизайн получи отбор „Автомобилист“ при Русенския университет

Отбор „Автомобилист“ при Русенски университет „Ангел Кънчев“ спечели почетна награда за най-добър дизайн в категория „Прототипи“ в престижното международно състезание Shell Eco-marathon 2020.

В надпреварата участват отбори от цяла Европа със своите инженерни разработки. Журито на конкурса присъди наградата за използването на съвременен иновативен подход CFD (Computational Fluid Dynamics – Изчислителна Динамика на Флуидите), при проектирането на новия прототип ДТТ 3. Предимството на CFD пред останалите методи е високата точност на изчислените резултати и възможността за симулиране на условия, максимално близки до реалните. Благодарение на използването на този иновативен подход е постигната аеродинамична оптимизация на общата форма, като това е един от факторите за намаляване на разхода на енергия.

Това е втора поредна награда за отбора. Миналата година отбор „Автомобилист“ спечели наградата за дизайн за отлична ергономия и комфорт на интериора на електромобила и мястото на пилота, както и за високо ниво на безопасност на конструкцията. Със своето ново постижение отборът продължава да утвърждава своя инженерен талант на международно ниво.

Сподели:

Още новини от деня