Зимна-вечер-Петър-найденов

Наградиха победителите в петото издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“

Време за прочитане: < 1 мин.

Юбилейна изложба бе открита снощи във фоайето на Доходно здание по повод петото издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“. В нея са подбрани най-добрите творби през тези години, които ще представят града ни в пътуваща изложба в градове от Европа.

Експозицията беше открита от председателя на журито Симеон Лютаков, известен актьор и фотограф, посланик на родния си град Русе. Той връчи и наградите на отличените от тазгодишното издание на конкурса.

Първа награда безапелационно спечели Петър Найденов. И петте снимки, с които участва, бяха оценени високо от журито. Освен сумата от 400 лева победителят получава и правото да подреди самостоятелна изложба във фоайето на Доходно здание.

Втора награда си поделиха Светлозар Стоянов и Мирела Партинова, а трета – Хачик Лебикян и Николай Ковачев. Бяха дадени и две поощрителни награди – на Моника Кабаиванова и на Диляна Петрова.
Пред публиката снощи Симеон Лютаков сподели, че въпреки трудната тема на фотоконкурса, той е удовлетворен да види, че има автори, които стават все по-добри. „Ако в началото имах известни съмнения, днес съм напълно убеден, че фотографиите, които отличаваме, наистина носят духа на Русе и могат да бъдат негов летопис“, каза той.

Организатори на фотоконкурса „Запази духа на Русе“ са общинското предприятие „Русе арт“- Клуб на дейците на културата и звено „Туризъм“ в партньорство с Дружеството на журналистите – Русе към Съюза на българските журналисти. Те също смятат, че инициативата си заслужава усилията и канят русенци да разгледат фотоизложбата, която ще бъде открита до 15 ноември 2018 г.

Още снимки на сайта на ОП Русе арт

Сподели:

Още новини от деня