Награждават участниците в XI Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“

В събота от 11 часа в зала „Европа“ в Доходно здание, Общинският детски център за култура и изкуство кани русенските граждани на празничен концерт, посветен на предстоящия празник 1 ноември – Ден на народните будители.

По време на концерта ще се състои и церемонията по награждаване на отличените участници в XI Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“. Конкурсът е в два раздела „Литературно творчество“ и „Журналистика“. Интересът и тази година е голям, като доказателство за това е броят на участниците от цялата страна, разпределени в три възрастови групи – до IV клас; V – VII клас и VIII – XII клас. Младите поети и писатели писаха по темата „Душата ми е стон“, посветена на 140 години от рождението на Пейо Яворов, а за журналистите „Знаеш ли ти кои сме?“ с посвещение на 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев.

Компетентно жури с председател доц. д-р Руси Русев изчете и оцени всички творби от двата раздела и определи най-добрите.

Отличените деца и младежи ще получат дипломи, плакети и предметни награди, осигурени от спонсори.

В концерта ще вземат участие Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“, Балетно студио „Арт денс класик“ и Детска вокална група „Слънце“.

Входът е свободен.

Сподели:

Още новини от деня