Надежда Йорданова: Довери се на разума с 25 за Демократична България

Надежда Йорданова: Довери се на разума с 25 за Демократична България

Надежда Йорданова: Бизнесът има 2️⃣ големи групи проблеми. 1️⃣ е бюрокрацията и тежките регулаторни режими, бавната и непрозрачна администрация. Всичко това може да бъде придружено от корупционни практики или друг тип издевателство над бизнеса.

Това се бори с дигитализация и реформа на администрацията, което е приоритет за Демократична България и което вече започнахме. Предлагаме 70% от административните услуги да станат не просто електронни, но вътрешни услуги. Администрациите да говорят помежду си, а не да занимават гражданите и бизнеса. Процесите трябва да бъдат ясни, бързи и прозрачни.

2️⃣ е защитата на собствеността – защитата на твоя бизнес. Да можеш по-бързо да решаваш търговски спорове и да имаш прокуратура, която не може да бъде използвана като бухалка. Тук отношение има и нуждата от по-бързо производство по несъстоятелност – това означава втори шанс за бизнеса. Моя екип разработи тези промени и те бяха внесени парламента. Времето не ни стигна, но ще настояваме за бързото им приемане в следващото Народно събрание.

Довери се на разума с 2️⃣5️⃣ за Демократична България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: