ваксини

Над три пъти и половина повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 в Русенска област през вчерашния ден

Над три пъти и половина повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе през вчерашния ден. Новите случаи са 36, а излекуваните са 126. Няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция за последните 24 часа. Въпреки тази положителна тенденция, която доведе до спад на активните случаи и те вече са 254 в региона, то намиращите се на болнично лечение продължават да се увеличават. Хоспитализираните пациенти от областта са 71, което е почти 28% от всички боледуващи от Ковид-19. Това означава, че на всеки десет заболели приблизително трима стигат до лечение в болница.

Справка в Единния информационен портал сочи, че област Русе се нарежда на девето място в страната по разпространение на заболяването наравно в Враца. Разликата между повечето региони е много малка, като най-малко заразени има във Видин – десет.

До момента в област Русе са извършени 132 095 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 655 души. Бустерна доза пък е направена на общо 25 549 русенци, като от възможността за втори бустер са се възползвали 2018 души от региона. За последното денонощие са направени 55 имунизации.

Сподели: