вируси атакуват човека

Над три пъти повече са излекуваните спрямо заразените от COVID-19 в област Русе за последните 24 часа

Над три пъти повече са излекуваните спрямо заразените от COVID-19 в област Русе за последните 24 часа. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие са установени 21 нови случая на COVID-19 в областта, като излекуваните са 72-ма. Най-много новозаразени има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 10. Шест нови случая има и в Борово, по два в Бяла и Две могили, както и един във Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8107, а преболедувалите са вече 7346. Активните случаи са 285. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 112 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 30.

За последното денонощие починалите с положителен тест за коронавирус са трима мъже. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 476 на възраст между 26 и 98 години. 292-ма от тях са мъже, 184 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 16-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 1.

До момента са поставени общо 2496 дози от ваксини, като повторна доза са получили 733.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: