Над 100 деца и техните родители участваха в съботния детски празник под наслов „Дунав – моята река“

Над 100 деца и техните родители участваха в съботния детски празник под наслов „Дунав – моята река“

Над 100 деца и техните родители участваха в съботния детски празник под наслов „Дунав – моята река“, организиран от Областния информационен център – Русе в Парка на младежта. В 8 творчески ателиета деца от 6 детските градини „Снежанка“, „Русалка“, „Пинокио“, „Зора“, „Незабравка“, „Звездица“ и от подготвителните групи на училищата „Иван Вазов“ и „Отец Паисий“ рисуваха, оцветяваха, молираха, редиха пъзели, „ловиха риба“, играха с конструктор.

Всичко, с което се забавляваха, беше подчинено на темата за реката и на проектите, които се изпълняват в Русе в подкрепа на развитието на Дунавския регион. Имаше състезание с обръчи и викторина.

Една от големите атракции беше модерната пожарна кола на Русенската пожарна, закупена с европейски средства. Малчуганите имаха възможност да влезат в ролята на огнеборци. Накрая всички получиха подаръци за своето всеотдайно участие.

За празничната атмосфера се погрижи актрисата Ралица Константинова, а за реда в ателиетата младежи аниматори.

Докато децата твориха и се забавляваха, родителите им имаха възможност да се запознят с дейността на ОИЦ- Русе, да научат повече за проектите в Русе, финансирани с европейски средства и в подкрепа на Стратегията на ЕС за развитие на Дунавския регион.

Детският празник бе част от „Дунавската триада“, организирана от Областния информационен център – Русе с цел популяризиране на Дунавската стратегия и на Българското председателство на тази стратегия. На 4 и 5 октомври в заала „Европа“ се проведе конференция на тема „Стратегията на ЕС за Дунавския регион – настояще и бъдеще“, която бе посетена от над 130 души.

Сподели:

Още новини от деня