фолклорен събор „Ценово пее и танцува“

Над 1000 участници ще има на дванадесетото издание на фолклорен събор „Ценово пее и танцува”

Над 1000 участници ще има на дванадесетото издание на фолклорен събор „Ценово пее и танцува”, което ще се проведе на 22 и 23 септември в центъра на населеното място. Той се провежда всяка година през месец септември. Тази година ще се проведе в продължение на два дни. Осигурен е награден фонд – грамоти, плакети, медали, и специална награда на Кмета на Община Ценово.

Главната цел на събора е да бъдат съхранени народните песни и танци, да се поддържат културните взаимоотношения между самодейните колективи от региона и страната, да се стимулира дейността на читалищата при работата им с фолклорни състави, изпълнители на традиционен фолклор, да се възпитава любов към българския фолклор и желание у младите хора да изпълняват и слушат българска музика.

Предоставя се възможност на хората да изявят своя талант в изпълнителското изкуство – песни, танци , обичаи и свирни. Инициативата е на Народно читалище „Христо Ботев – 1898” с изключителното съдействие на Община Ценово под патронажа на кмета Петър Петров.

Право на участие имат всички деца, младежи и възрастни – певци, свирачи и танцьори от цялата страна.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня