Над 150 собственоръчно направени Валентинки ще украсят станалото емблема на празника в Русе - Дърво на влюбените

Над 150 собственоръчно направени Валентинки ще украсят станалото емблема на празника в Русе – Дърво на влюбените

По повод 14 февруари – Денят на влюбените над 150 собственоръчно направени Валентинки ще украсят станалото емблема на празника в Русе – Дърво на влюбените. За поредна година дървото пред Доходното здание ще „разцъфне“ с уникални и красиви послания за любовта и приятелството.

Влюбени картички измайсториха участниците в Шестия общоградския конкурс за най-креативно послание за любовта, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“ , Дворецът на Децата, Фондация „Шарени лица“ и „Ауреа Артис“ – магазин за артистични и ръчно изработени подаръци.

Тази година в конкурса първо място грабна деветокласничката Петя Радева от ПГДВА “Йосиф Вондрак“. Втори в арт надпреварата остана миналогодишният победител Боримир Радев от СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“. Трето място спечели оригиналната картичка-сърце от природни материали – шишарки и жълъди, направена от Василена Ангелова, представител на творческия тим при ЦРДУ към ОС на БЧК – Русе.

Отново журито определи още две награди – за най-малък и най-възрастен участник в конкурса. Призовете за 2024 г. отиват съответно при седемгодишната Михаела Атанасова и чаровната дама в „златна възраст“ Румяна Сярова от Дом за стари хора „Възраждане“.

Организаторите присъждат и четири поощрителни награди, като техните носители съответно са: Никол Йорданова – 4 кл. от СУ „Васил Левски“; тандема между близнаците Дияна и Георги Николови – 2 кл. от ОУ „Ангел Кънчев“; Йоан Цачков – 15 г. от КСУДС „Еквилибриум“ и деветгодишната Биляна Котова, която майсторски е сътворила вълшебен буркан пълен с любов и щастие…

Естествената кулминация на арт инициативата ще се състои на 14 февруари /Сряда/ от 14.30 ч. пред Дървото на влюбените, което ще “разцъфне”с уникално направените Валентинки, а победителите в конкурса ще получат своите награди.

Тази година инициативата ни е част от животоспасяващата кауза „Да помогнем на Георги в борбата с рака“. Наградата на нашите призьори ще бъде: уникална празнична кутия с медени сърца, направени от съпругата на Георги – борбената Корнелия Романова. Нека се включим в нейният призив за доброта и взаимопомощ, за да може Георги да пребори болестта и да се върне при семейството си.

За каузата може да дарите средства по банковата сметка в Пощенска банка

IBAN BG84BPBI79214040909702

Корнелия Любомирова Романова-Колеолова

или чрез платформата Павел Андреев

Благодаря Ви за съпричасността!

Сподели: